Hoe om te gaan met slechte of ongevraagde adviezen?


Luister je liever dan je leest? Luister dan hier naar de youtube versie van deze blog :-)

Ken je dat? Je bent zelf heel enthousiast over iets en vertelt vol energie je plannen aan andere mensen. En dan komen de bemoeienissen, de goed bedoelde adviezen: ‘Ik zou het niet doen’, ‘Je neemt teveel risico’, ‘Wat als het misgaat’, ‘Je moet je oude schoenen niet weggooien voor je nieuwe hebt’. Dit kunnen wijze adviezen zijn, maar bedenk wel van wie je ze krijgt. Zijn dit adviezen van mensen die echt verstand van zaken hebben? Of zijn het goed bedoelde adviezen van mensen die het beste met je voorhebben maar eigenlijk geen verstand hebben van hetgeen waarover ze je nu een advies geven? Heel vaak is het laatste aan de hand. Maar dit soort adviezen van mensen die dicht bij je staan kunnen je wel aan het wankelen brengen…

Hoe te handelen? Je kunt 2 dingen doen:

1. Je kunt meer ‘waardeloze’ opinies verzamelen van bezorgde mensen om je heen, waarbij de kans groot is dat ze je negatieve gedachten alleen maar voeden en de onzekerheid toeneemt

2. of je wint waardevol advies in bij vakmensen en specialisten.

En dan....

Leer goede vragen te stellen. Bedenk bij twijfel: wat kan er misgaan? Onderzoek dit grondig.

Bedenk vervolgens wat je er aan kunt doen om dit te voorkomen of om de problemen op te lossen mochten die toch op je pad komen. Wie kan je bijstaan? Wie of wat heb je nodig?

Bereid je voor op mogelijke tegenslagen. Op die manier kun je weloverwogender keuzes maken.

Natuurlijk kunnen zich ook onvoorziene situaties voordoen, die heb je niet in de hand. Maar dat kan ook als je in de situatie van nu blijft zitten.

Bedenk dus goed of het advies bij de juiste persoon vandaan komt en of het een nuttig advies is om aan te nemen. En of het een advies is waar jij je in kunt vinden.

Blijf zelf nadenken!! jij bent verantwoordelijk voor je eigen proces.

En als het advies je niet verder helpt, zoek dan vakmensen en specialisten die je echt goed advies kunnen geven.

Op jullie succes!

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 Marijke Willems Equi Assist