Doelen en perfectie, een kracht en valkuil

ZEER BELANGRIJKE BOODSCHAP! want dit is een van de grootste valkuilen waar je in kunt vallen.

Je hebt je opgegeven voor een wedstrijd of examen. Misschien omdat de training zo goed gaat dat je denkt daar klaar voor te zijn.

Misschien omdat iemand anders je heeft overgehaald

Of omdat je het gewoon leuk vindt.

Hoe dan ook: waarschijnlijk denk je dat je er klaar voor bent want anders geef je je niet op.

Onze focus ligt in 'gewoon' trainen toch vaak op wat goed gaat. Of op zijn minst op wat fout gaat, maar ook op wat goed gaat.

Maar dan komt het: de belangrijke datum komt steeds dichterbij. Meestal betekent dit dat we op een andere manier gaan trainen, meer proefgericht, programmagericht, examengericht.

Onze focus verschuift naar wat er allemaal nog niet goed gaat. En dat wordt heeeeeel erg groot.

Opeens verwachten mensen dat alles perfect moet. En ze eisen dat het perfect gaat. En als dat niet lukt dan worden we zenuwachtig. En misschien wel boos.

Mijn tip: accepteer je niveau zoals het nu is. Streef naar verbetering, MAAR EIS GEEN PERFECTIE. Je hebt waarschijnlijk maandenlang getraind voor het niveau waar je nu staat. verwacht geen wonderen door te denken dat het in 3 weken wel perfect kan worden.

Want wat we dan gaan doen is paniervoetbal. Van methode wisselen, het anders doen dan anders, het toch op die andere manier proberen...

Ik kan hier nog eeuwen over doorpraten want ik kan alle tools van de mentale training hierin kwijt. Maar dat ga ik voor nu niet doen.

Onthoud: 'Het doel is niet om opeens perfect te zijn, want je zult teleurgesteld worden. Het doel is om vandaag beter te zijn dan gisteren en morgen beter dan vandaag'. Dan kom je uiteindelijk bij je gewenste doel uit.

Op jullie succes!

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 Marijke Willems Equi Assist