Belemmerend perfectionisme van de buren: take it or leave it!


Het wordt tijd dat ik mijn irritatie of frustratie of verbazing of onbegrip eens van me afschrijf 🙊 Aanleiding: fb berichten (note to myself: get a life!!! 🤣) Zo vaak lees ik commentaar op anderen, gemopper en gezeur op 'gevestigde orde', lelijke berichten, kwetsend, 'zie hun, volg ons want wij zijn zoveel eerlijker/vriendelijker/beter/doortastender', vaak ook met foto's van ANDEREN van hoe het niet moet. Laatst een filmpje van een dame met een jong paard met aanleuningsproblemen. De boodschap was iets in de trant van kijk en huiver. Ik zag een meisje/vrouw op kalme wijze haar best doen het paard rond te sturen. Maar wat een commentaar!!!! Alsof het paard mishandeld werd!! Totaal buiten proportie! Enkele jaren geleden postte ik onderstaande foto, trots was ik! Iemand tagte een bekende omdat hij het paard als veulen had gekend en we waren inmiddels 6 jaar verder. Zijn reactie: paard loopt achter de loodlijn en amazone zit te ver voorover. Tnx man! Had ik zelf nog niet gezien 💪🤩 Gisteren zag ik een blogartikel met de titel in de trant van: 'Het wordt tijd om de juiste rolmodellen te eren'. Met tot mijn verbazing een foto van 'de held' op een paard met 3 voeten aan de grond in een 2-takt gang, de rug weggedrukt en zijn hoofd op onweer. Als een 'moderne ruiter' zo'n foto had geplaatst was ie afgemaakt!! Afgelopen week las ik een blog van een youtuber die vertelde hoe kwetsbaar zij zich voelde om filmpjes te plaatsen omdat het beeld nog niet voldoet aan het ideaal en ze zich daardoor kwetsbaar voelt. Ze deed het toch en wat mij betreft ben je dan een held. WANT KOMOP MENSEN!!!! Streven naar perfectie mag, perfectie verwachten of afdwingen, zeker bij een ander maar ook bij jezelf, is onrealistisch en oneerlijk!!! Je kunt alleen in de buurt van perfectie komen als je jezelf een leerproces gunt, MET IMPERFECTIE EN RIMPELS EN TEGENSLAG EN FOUTEN. Wat verwachten we nou van onszelf? Wat verwachten we nu van een ander? En belangrijker: WAT VERWACHTEN WE VAAN ONZE PAARDEN EN HONDEN? Kennelijk dat ze elke pas perfect maken en wel van meet af aan!! Er zijn daarbij meerdere wegen die naar Rome leiden. De een gaat zus, de ander zo. Accepteer dat niet iedereen jouw visie deelt! Dat maakt het niet meteen een slechte ruiter of dierenmishandelaar of prutser. Live and let live!! Natuurlijk zijn er misstanden en dat is not done maar de misstanden worden m.i. gigantisch overdreven met slechte stills/fotomomenten en 'uit-balansmomenten' worden uitvergroot om mensen aan de schandpaal te nagelen! Ja, en zelfs de profi's hebben hun leerproces! Ik. zeg niet dat er geen verbetering mogelijk is maar o ja, dat is het leerproces! Zelfs op het hoogste niveau is het STREVEN NAAR PERFECTIE en wat doen wij? PERFECTIE VAN HEN VERWACHTEN! Laten we met z'n allen proberen eerlijk te zijn! Naar onszelf, onze dieren maar ook naar anderen. Laten we respect hebben voor elkaar en ons verschil van visie. Discussie is goud (Ik bedoelde goed maar misschien wel goud 😎) maar komop: iemand publiekelijk aan de schandpaal nagelen met slechte / awkward beeldmomenten is geen discussie want it takes two to tango! EN DAN HEB IK HET NIET OVER ÉCHTE MISSTANDEN NATUURLIJK maar over de 'hij loopt niet perfect volgens het boekje en dat zou met zo'n ruiter/op dat niveau toch niet moeten kunnen' Laten we met zn allen beseffen dat je alleen naar perfectie kunnen streven en dat dat alleen kan door stap voor stap het leerproces te doorlopen met alle grote en kleine fouten en imperfecties! OP ELK NIVEAU! Laten we respect hebben voor elkaar, ieders leerproces en onze dieren. Onszelf en vooral onze dieren dat leerproces gunnen!! MY GOAL IS NEVER TO BE PERFECT! MY GOAL IS TO BE BETTER TODAY THEN WE WHERE YESTERDAY

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 Marijke Willems Equi Assist